O Kristíne Čevorovej

Dovoľujem si posťažovať sa na konkrétnu záležitosť. Jej centrom je vec, ktorá ma vždy doslova zruší – lebo okrem toho, že je zlá, je zároveň (afaict) nezmyselná a pre mňa nepochopiteľná. Niečo podobné sa mi už stalo viackrát, napríklad podivná marxistická reakcia CzechDDR v roku 2007.

Niekedy koncom leta 2008 ma vyššiespomínaná Kristína Čevorová, v tom čase fungujúca v pozícii akejsi vzdialenejšej kamarátky, požiadala o pomoc pri organizácii sústredenia (či matematického, fyzikálneho, alebo programátorského, neviem) formou požičania nejakých stolných hier. Vedela o mne, že ich mám dosť, a chcela zopár menších na sústredenie. Ja som ich v dobrej viere vybral, vložil do igelitky a na Primaciálnom námestí aj požičal.

Už uplynulo veľmi veľa času, aby som si pamätal detaily, ale viem, že hier bolo štyri alebo päť, a že som tam určite dal svojpomocne vytlačenú verziu Vláďovej Bezva finty, ktorú som nosieval kompaktne zabalenú v krabičke od Maxikaričky. Možno si na ňu niektorí z vás aj spomínajú. Pridal som tam aj Merry Men of Sherwood, ďalšiu Vláďovu hru, tú fanúšikmi vydanú verziu, ktorá má originálne pravidlá aj grafiku. To je dnes už rarita. Ešte tam šiel môj častým hraním a nosením dokatovaný Dorn a asi na deväťdesiat päť percent aj Ztracená města. Všetko pomerne skladné veci. A je možné, že tam bola ešte jedna hra, ale už si po takom čase nespomínam.

Vyššiespomínaná Kristína Čevorová, ktorú skôr ľudia z Bučkovej Jamy a Trojstenu poznajú poznajú ako Tinku, mala voči môjmu životu a jeho smerovaniu isté výhrady. Ale nesprávala sa výrazne nepriateľsky, hoci odlišné názory otovorene prezentovala. Spomínam to preto, lebo to asi má nejaký vplyv na to, čo sa dialo potom.

Nejaký čas po sústredení som sa s ňou snažil skontaktovať, ale na prvý, možno aj druhý pokus sa nám nepodarilo skoordinovať, aby mi tú igelitku vrátila a ja som ju bol schopný prebrať. Na ďalší pokus odpovedala trochu nahnevane, že má na práci aj iné veci, ako vracať mi moje hry. Chápem, ok. Ale.

Ale potom sa stalo niečo, čo už považujem za nepochopiteľné. Rozhodla sa, že už so mnou prestane komunikovať. Volal som jej telefónom – zložila. Následné volania mi operátor oznamoval „0908...... je mimo dosahu. Zavolajte neskôr, prosím“.

SMS? Áno, doručenka došla. Odpoveď ale nie.

Ďalšie hovory? Presne ako predtým. „... je mimo dosahu. Zavolajte neskôr, prosím“.

Na facebooku je vyššiespomínaná Kristína Čevorová (vtedy, aj v čase písanie tohto článku) medzi „friends“. Takže sa jej môžem ozvať cez chat, ktorý je súčasťou facebooku. Odpoveď? Môžete trikrát hádať. Odpoviem. Zrazu len „Kristína Čevorová is offline“.

Vyzerá to tak, že keď chce mladá žena niekoho o niečo obrať, stačí si to pekne vypožičať a potom sa začať tváriť, že „to hovädo nepoznám, kto to je?“

Dnes som jej po dlhom čase zavolal znovu. Zdvihla. Zvláštne. Keď som sa predstavil, najprv tvrdila, že mám zlé číslo. Potom, keď zistila, kto skutočne volá (hrala, že počula zle, kto prepočuje „Herby“ ako „Hassy“?), signál sa začal kaziť a spojenie sa prerušilo. Následné už len staré známe „0908...... je mimo dosahu. Zavolajte neskôr, prosím“.

No viete si predstaviť, vy, ktorí tú vašu Tinku poznáte, že sa správa takto? Svinsky, dodal by som. K vám sa samozrejme správa bezproblémovo ako predtým, až odmietate uveriť, že to, čo hovorím, je pravda.

Ale je.

Vydal som sa po tom dnešnom „telefonáte“ na políciu. Takto to ďalej nejde. Proste jej netolerovateľné maniere oznámim a nech ju rieši polícia. Bohužiaľ, tam, kam som došiel, bolo krajské riaditeľstvo a poslali ma inam, kde sa majú veci oznamovať. Nechcelo sa mi tam terigať. Ale len čo pôjdem okolo nejakého obvodného oddelenia, tak tam zájdem.

Akokoľvek sa ma rozhodla nenávidieť, to je jej vec, ale hry nech mi láskavo vráti. Nemusí so mnou hovoriť. Nech ich zbalí a pošle poštou (poštovné sú úroky z dlhého trucovania, ergo, platí ich ona). Napríklad na správu CHKO Biele Karpaty v Nemšovej–Kľúčovom. Tam sú moji známi, ktorí mi ich predajú.

Keď nie, nech ju vyťažuje príslušník policajného zboru. Prešla ma trpezlivosť.

Herby

P.S.: Až sa tento článok objaví na facebooku, tak ju samozrejme tagnem. Dá sa predpokladať, že ona svoj tag zmaže. Tak aby bolo jasné, o koho sa jedná, tu je jej profil.

Tags: