Napríklad drzosť a nesmelosť

Zaoberám sa úplnými blbosťami. Som idiot. A mám veľa zlých vlastností. Napríklad drzosť a nesmelosť.

Vyzerajú protikladne, ale nie sú. Drzosť mám totiž v sebe inherentne - vždy ma napadne, aké pekné by bolo [xxx], a okmžite s tým nemám problém niekomu blízkemu otravovať život. Keď však až taký blízky nie je, prípadne som na jeho dobrej vôli závislý, tak je moja drzosť vyrovnávaná nesmelosťou (aj keď možno je to skôr obyčajná zbabelosť). Nie, nebudem o sebe dobre zmýšľať. Veď som len hovädo. A mám sa ísť liečiť. Ako mi bolo povedané.

Toť nedávno jeden dobrý človek mojej drzosti neuhol a vyhovel mojej prosbe, či by som nemohol squattovať (dátovo) na jeho súkromnom serveri, čo má s úzkym okruhom ľudí. Lebo keď budem bezdomovec, tak peňazí navyš nebude, a hosting tiež niečo stojí.

(a totálne blbosti sú to. robím zbytočné veci. dôležité je niečo iné. na to ale nemám síl, lebo mi to každý zakazuje, a nik mi nepodrží stranu, a už vôbec nie kresťania, lebo som začal nenávidieť boha)

A ja som chcel na tom svojom online piesočku robiť náročné veci. Napríklad bežať kópiu wiki, ktoré bolo pod FlexWiki systémom (ten je určený pre ASP .NET, ale server je FreeBSD). To by znamenalo nainštalovať mono, ale o tom viem, že by dotyčný nechcel. A potom tam bežať klon appjetovskej platformy, teda umožniť púšťanie webových aplikácií. A nielen sebe, ale chcel som túto platformu otvoriť verejne (tak ako bol otvorený samotný appjet.com, a ako je teraz otvorený jgate.de, jadro je to isté, appjet-1.0.3.jar, ale platforma okolo toho iná). Keďže je to pomerne neznáma vec, namotalo by sa na to možno sto ľudí, a bolo by tam možno cca 300 aplikácií, ale server by to ozaj zaťažilo, pričom tam majú weby aj iní.

A tak som prišiel na nápad, že (keď aj tak musím celý svoj majetok zbaliť a niekam uložiť alebo ho vyhodiť na ulicu) keď je to jeho server, čo keby som zabil dve muchy (ha, použil som správny tvar) jednou ranou, a poprosil ho, či by som uňho nemohol nechať svoj pôvodne DDRkový počítač (lebo je malý a nikto oň neprejavil záujem) a naň presunul aj HD z pôvodného desktopu, nainštaloval naň serverový OS (DesktopBSD 1.7, už-už má byť oficiálny release) a poprosil ho, či by ho nemohol pripojiť k tomu svojmu ako slave (aby ho nebolo zvonku vidno, len lokálne) a všetky CPU a memory intensive tasky by som forwardoval naň (navyše by som tam mal všetky svoje dáta a mohol by som ich cez ssh a druhé ssh vidieť).

No. Vyzerá to ako šľachetný scenár. Nechcem byť na obtiaž ostatným, čo majú weby na serveri, takže dynamické aplikačné záťažové veci presuniem na svoj HW (ostatné ako maily a statický web nech tam zostanú).

Lenže a. bojím sa ho opýtať b. neviem, či má ten server doma alebo v práci a koľko komplikácií by bolo s pripojením (či má doma router a tak, ale ja jeden kombinovaný wifi+ethernet router mám) c. ono to vlastne nie je vôbec šľachetné, ale som zasa drzá sviňa - miesto pomerne pokročilého shared webhostingu so shell prístupom zadarmo chcem ešte aj serverhousing zadarmo.

Zaslúžim si byť zatratený. Veď bijem ženy a zneužívam svojich blížnych. Fuj!

Mám sa ísť obesiť hneď alebo až zajtra?

ps. A to mám v tom kompe málo pamäte a hľadal som si ceny, koľko by ma stálo dokúpiť ďalšiu, identickú, aby to bol dual-channel. To je ešte len drzosť, plánovať ako by to bola viac-menej hotová vec. A blbosť, keď záleží na niečom úplne inom.

Tags: