V Tescu

Dnes okolo druhej vo vstupnej časti obchodného domu Tesco na Kamennom námestí:

  • (chlapík v bielom klobúku, bielom tričku a rifliach mieri k eskalátorom vedúcim na prvé poschodie. Na chrbte má ruksak, v jednej ruke plnú igelitku, v druhej ťahá batoh na kolieskach. Na batohu je prehodená vetrovka, z batoha trčia z jednej strany topánky a z druhej ešusy. Pristupuje k nemu SBSkár, ktorého výzor nie je ďaleko od populárne používaného zobrazenia neandertálca)
  • SBSkár (pokúša sa chlapíka zastaviť): To kam s tým idete???!!!
  • Chlapík (so začudovaným pohľadom): Dovnútra.
  • SBS (prezrie si chlapíkov batoh a nahodí ospravedlňujúci tón): Jaj, vy ste turista. Ja som myslel, že ste bezdomovec.
  • Ch (so spravodlivým hnevom v hlase): Ja SOM bezdomovec! Aký je v tom rozdiel?! (ide ďalej a jebe na SBSkára)
  • SBS: No v tom je veľký rozdiel! Z hygienických dôvodov tu bezdomovci nemajú čo hľadať.
  • (chlapík, jebúc na SBSkára ide ďalej a nastupuje na eskalátor. SBSkár nejaví pokus o fyzický zápas)

Tak toto ma fakt dožralo. Nájdite mi logickú chybu v tom, keď z toho odvodím, že (keďže SBSkár dostáva pokyny od svojho zamestnávateľa): „Oficiálne stanovisko obchodného domu Tesco na Kamennom námestí v Bratislave je, že každý človek bez strechy nad hlavou je hygienicky závadný.“ a „Oficiálne stanovisko obchodného domu Tesco na Kamennom námestí v Bratislave je, že človek ošumelého vzhľadu s batožinou je do priestorov obchodného domu pustený na základe svojho sociálneho statusu“ (tj. turista môže, bezdomovec nemôže).

Toto by niekto mal použiť ako základ mimimálne na dve žaloby: prvú hromadnú za urážku na cti (za všetkých bezdomovcov, ktorí nie sú hygienicky závadní, tj. chodia sa sprchovať a nosia čisté veci) a druhú za diskrimináciu na základe sociálneho statusu, oficiálne aplikovanú na skupinu ľudí ošumelého vzhľadu s nadmernou batožinou. Minimálne tú druhú by sa možno podarilo aj vyhrať.

Som nasratý.

Na druhú stranu, nech im slúži ku cti, že to nevyhrocovali.

Tags: