Panenská 28, Bratislava, libresso Next Apache

Libresso Next Apache je pomerne kultové miesto časti bratislavskej intelektuálnej obce a v kuse je naň všelikde nejaký odkaz. Ja som sem začal chodiť pravidelne potom, čo Juraj Kušnierik v relácii Pod lampou prezradil, že tu každý pondelok koncertuje Boboš s partiou.

Najkrajšou spomienkou je asi prvý koncert, na ktorom sme tu boli spolu, 27. augusta 2007. To sme ešte oficiálne neboli spolu, ale už sme boli zamilovaní jeden do druhého. Stretli sme sa už cestou tam, ona mala na sebe krásne šaty a celá žiarila. Tak sme sa o niečom bavili, ani neviem o čom. Sedeli sme spolu pri stole (gauč sa nám už neušiel), a ja som celý čas osciloval medzi tým, pozerať sa na ňu, aká je krásna, a tým, nevyplašiť ju. Ona asi robila niečo veľmi podobné.

Potom sme sem chodili pravidelne. Nikdy sme nemohli zostať do konca, lebo mala večierku. Tak sme počas prvej a neskôr počas druhej pauzy odišli. Boboš bol veľmi zlatý a ku koncu sa nás pýtal, kedy odchádzame, aby nám zahral ako poslednú pieseň You Got To Move.

Od istého času sme prestali chodiť. To bolo počas chudobného obdobia, keď sme nemali veľa peňazí a na Bobošove koncerty sa začalo vyberať vstupné. Keď som sa tento pondelok vracal z koncertu (vstupné už nevyberajú), prišlo mi veľmi smutno, že sa nepodarilo splniť jeden obrovský sen - a to, že by sme raz Bobošov koncert v Next Apache zažili ako slobodný pár - zostali by sme až do konca a potom šli spolu domov. Teraz už je Kika preč a ja by som radšej znovu oželel tú poslednú hodinu koncertu výmenou za to, že by som bol s ňou a potom ju odprevadil domov.