Dobro, zlo a Harry Potter

  <p>

Predminulý víkend som prečítal Harryho Pottera 6. Ja viem, že to nie je žiadna novinka, a že vy už ste všetci pred rokom, ale nie o tom som chcel.

Možno si ani neviete predstaviť, ako ma potešilo, keď sa Harry a Ginny nakoniec dali dokopy. Dúfam, že to nebol od autorky "popular demand" (lebo určite im to priali mnohí, nie len ja). Ale bol som naozaj šťastný, že sa im to podarilo.

(Malá vsuvka: Keby som o tom nevedel dopredu, asi by ma Brumbálova (čítam český predklad) smrť zdrvila, ale bohužiaľ, dozvedel som sa o tom dopredusad.gif)

A na konci som bol zronený, možno som sa dokonca hneval, že sotva to začalo, tak to musí skončiť. Predsa sa nebudú opúšťať, keď sa konečne našli. To nie!

Aj keď to samozrejme istý zmysel dáva, veď to tam koniec-koncov bolo napísané. A keď som dočítal, tak som sa pred sebou zahanbil. Oproti mne je Harry Potter hlboko morálny hrdina. Predstavoval som si, čo by som robil v jeho svete ja. Nielenže by som si Ginny chcel nechať, ale na dôvažok som si bol istý, že zvodom zla by som sa asi nedokázal vyhnúť. A že by som bol asi jedným z tých, ktorí by sa nechali zlákať čiernou mágiou.

Som ešte stále príliš zlý človek. Pravdepodobne neviem milovať, čo Harry Potter vie. Mal by som byť lepší. Lenže sotva čo môže byť ťažšie. Nejako to nejde, aspoň nie rýchlo a jednoducho.

Tags: